Näin aasialaiset syövät pysyäkseen terveinä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kento Bento -kanava kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan on selvästi nähtävissä, että Grönlannissa, Afrikassa ja Aasian maissa ylipainoisia ihmisiä on ylivoimaisesti vähiten. Afrikassa tilastoihin vaikuttavat negatiiviset asiat kuten ravinnon niukkuus, mutta Aasian maissa tilanne ei kuitenkaan ole tämä.

Kento Bento -kanavan julkaisemalla videolla pureudutaan tarkemmin siihen, minkä vuoksi aasialaiset ovat yleisesti ottaen hoikempia ja tilastollisesti myös terveemmissä mitoissa rasvaprosentiltaan kuin muut hyvinvointivaltiot. Monissa Aasian maissa on ensinnäkin totuttu siihen, että pienempiä annoksia syödään useammin päivässä, mikä auttaa pitämään painon kurissa.

Japanissa syödään paljon kalaa, jonka rasvahappojen on monissa tutkimuksissa nähty vaikuttavan positiivisesti ihmisten terveyteen. Kiinassa ja Japanissa on myös friteerattuja ruokalajeja, mutta niitä on yleisesti ottaen korostettu aasialaisesta ruokakulttuurista normaalia enemmän länsimaissa sijaitsevissa aasialaisissa ravintoloissa, koska rasvaiset annokset myyvät paremmin.

Friteeratuista annoksista huolimatta aasialaiset syövät monipuolisesti ja monin eri tavoin valmistettua ruokaa. Myös keittäminen ja höyryttäminen on suosittua, minkä vuoksi satunnaiset rasvaiset ruoat lautasella eivät aiheuta heidän terveydelleen negatiivisia vaikutuksia. Aasiassa syödään myös paljon hapatettuja ruokia, jotka tekevät hyvää suolistolle ja poistavat kehosta tulehduksia.