Kiinalaistaustainen näyttelijätär joutui vaihtamaan sukunimensä: ”Hollywood on rasistinen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marvelin S.H.I.E.L.D. Agentit -sarjasta tunnettu näyttelijä Chloe Bennet on avautunut ongelmista, joita aasialaistaustaiset näyttelijät joutuvat kohtaamaan Hollywoodissa. Naisen mukaan hän alkoi saamaan rooleja vasta vaihdettuaan sukunimensä.

Kiinalaisisän ja amerikkalaisäidin tyttären syntymänimi on Chloe Wang. Roolien saaminen oli näyttelijälle haastavaa, kunnes hän päätti vaihtaa sukunimensä amerikkalaisemman kuuloiseksi.

– Sukunimen vaihtaminen ei muuta sitä että vereni on puoliksi kiinalaista, asuin Kiinassa, puhun mandariinikiinaa ja sitä, että kasvoin sekä amerikkalaisen että kiinalaisen kulttuurin parissa, tähti kertoi Instagramissa.

– Se tarkoitti, että minun täytyi maksaa vuokrani. Hollywood on rasistinen enkä saanut rooleja, sillä sukunimeni sai ihmiset tuntemaan olonsa epämukavaksi, näyttelijä jatkoi.

Chloe on paljastanut The Daily Beast -lehdelle työtarjousten määrän muuttuneen merkittävästi heti nimenvaihdoksen jälkeen. Tähti sai nimittäin roolin heti ensimmäisessä esiintymiskokeessa, jossa hän kävi muutettuaan sukunimensä.