Näin muurahaiset selvisivät hurrikaanin tulvista – muodostivat valtavia lauttoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulimuurahaisilla on hämmästyttävä kyky selviytyä tulvista yhteistyön avulla. Muurahaisyhdyskunnat pystyvät muodostamaan vedessä kelluvia lauttoja takertumalla toisiinsa jalkojensa tarttumapinnoilla, kynsillä ja leuoillaan.

Yhdysvaltojen Texasia koetteli taannoi hurrikaani Harvey. Sen myötä alueella nähtiin valtavia tuhoja aiheuttaneita voimakkaita tulvia. Monet texasilaiset ovat menettäneet kotinsa niiden seurauksena, ja ainakin viisi ihmistä on kuollut.

Monet ovat kuitenkin huomanneet tulimuurahaisten selviytyneen Texasia piinaavasta luonnonkatastrofista erikoisen kykynsä ansiosta. Twitterissä on sittemmin levinnyt videoita ja kuvia tulvavesien pinnalla kelluvista, tuhansien hyönteisten muodostamista valtavista lautoista.