Tom of Finland valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Dome Karukosken ohjaama Tom of Finland on valittu Suomen viralliseksi Oscar-ehdokkaaksi. Kuvataiteilija Touko Laaksosesta kertovan käsikirjoitti Aleksi Bardy. Elokuvan Suomen ensi-ilta oli 24. helmikuuta 2017.

Oscar-palkinnon virallisista valintakriteereistä vastaa Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), joka pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-kilpailuun.

Kategoriassa otetaan tänä vuonna huomioon elokuvat, jotka ovat saaneet ensi-iltansa 1. lokakuuta 2016 ja 30. syyskuuta 2017 välisenä aikana. Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan 23. tammikuuta 2018. Oscar-palkinnot jaetaan 90. kerran 4. maaliskuuta 2018 ympäri maailman televisioitavassa gaalassa.

Tom of Finlandin nimiroolissa on Pekka Strang. Muissa rooleissa näyttelevät muiden muassa Lauri Tilkanen, Jessica Grabowsky, Taisto Oksanen, Seumas Sargent ja Jakob Oftebro. Elokuvan muuhun taiteelliseen ryhmään kuuluvat muun muassa kuvaaja Rauno Ronkainen, leikkaaja Tambet Tasuja, lavastaja Kalju Kivi, pukusuunnittelija Eugen Tamberg, maskeeraussuunnittelija Riikka Virtanen.