Upea näky leijafestivaaleilla – taivas täyttyi värikkäistä hahmoista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taiwanilaisen Hsinchun kaupungin taivas täyttyi äskettäin näyttävistä lhahmoista, kun alueella järjestettiin erityinen leijafestivaali. Alueelle kerääntyi leijafaneja ympäri maailmaa, ja näky oli kuin satuelokuvista. Leijat olivat kaukana perinteisistä malleista.

Taivaalla oli mustekaloja, lohikäärmeitä, pöllöjä ja tuhatjalkaisia. Leijat ovat alunperin kotoisin Kiinasta, jossa niitä on lennätetty 500-luvulta lähtien. Vanhimipen leijojen iäksi on kuitenkin arvioitu jopa 4000 vuotta. Aluksi ne valmistettiin bambusta, silkistä ja paperista.

Leijat ovat perinteisesti neljäkkään muotoisia. Niissä on kaksi vartta ristissä ja kangas on pingotettu varren väliin. Leijaa voi lennättää kilometrien korkeudessa, mikäli sen narut riittävät.