Tämä jokaisen tulisi tietää veden juomisesta

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Runsas veden juominen tekee hyvää iholle ja poistaa kehosta kuona-aineita sen lisäksi, että se pitää ihmisen hyvin nesteytettynä. Vettä ei tulisi kuitenkaan juoda suuria määriä kerralla, koska siitä voi seurata erilaisia oireita.

Naisten tulisi juoda vettä päivän aikana noin kaksi litraa ja miesten kolme litraa. Vettä ei tulisi kuitenkaan juoda hyvin suuria määriä kerralla, koska se ei ehdi imeytyä kehoon. Tästä voi seurata se, että vesi alkaa huuhtomaan kehoa ja aiheuttaa esimerkiksi huimausta ja jatkuvaa vessassa käymisen tarvetta.

Liiallinen veden juominen voi aiheuttaa myös ongelmia sekä sydämelle että munuaisille. Runsas veden juominen aiheuttaa Daily Mail -sivuston mukaan hyponatremiaa, jolloin suolan määrä veressä on poikkeuksellisen alhainen. Tämä aiheuttaa huonovointisuutta, oksentelua ja heikkoa oloa.

Veden juominen tulisi jaksottaa ja ajoittaa sellaisiin tilanteisiin kun liikkuu ja hikoilee, syö tai kokee janon tunnetta. Veden jatkuva hörppiminen voi saada virtsarakon toimimaan niin, että se ei enää täyty kunnolla vaan pienenee ja hälyttää vessahädästä jo hyvin nopeasti.