Ufoharrastajat kiipesivät Area 51 lähelle – kuvasivat salaisen tukikohdan tapahtumia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Nevadan osavaltiossa sijaitsevan autiomaan keskellä on alue, joka toimii ilmavoimien salaisena tukikohtana. Alue 51 -nimisessä tukikohteessa suoritetaan runsaasti lentoharjoituksia ja huippusalaisia projekteja, mutta siellä uskotaan olevan myös todisteita tai jopa muukalaisia ulkoavaruudesta.

Ufofanaatikot ovat nyt kiivenneet 40 kilometrin päässä Alue 51:stä sijaitsevan Tikaboo Peakin laelle kuvaamaan liittovaltion omistamaa aluetta. Laki sijaitsee noin 2,5 kilometrin korkeudessa. Tim ja Tracey Doyle ovat julkaisseet kuvaamaansa materiaalia nettiin.

Harva lähtee vapaaehtoisesti vaeltamaan keskelle aavikkoa, jossa ei ole apua lähimaillakaan esimerkiksi tapaturman sattuessa. Kaksikon sinnikkyys kuitenkin palkittiin. Tarkalla kameralla ikuistettii noin 36 neliökilometrin kokoisella Alue 51:llä liikkuneita ajoneuvoja ja hallimaisia rakennuksia.