Valoilmiöt ihmetyttävät Meksikossa – kirkkaita välähdyksiä taivaalla maanjäristyksen aikaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikon eteläosassa tapahtui perjantaina voimakas ja tuhoisa maanjäristys. 8,1 magnitudin järistys on vaatinut kymmeniä kuolonuhreja, ja maan rannikolle on sen vuoksi annettu tsunamivaroitus.

Maanjäristysten aikaan maan taivaalla todistettiin myös erikoista ilmiötä. Maan pääkaupungin, Mexicon yläpuolella nähtiin salamoita muistuttavia kirkkaita valonvälähdyksiä. Valoilmiö kuvattiin verkossa sittemmin leviämään lähteneeksi videoksi.

Maanjäristysvaloiksi kutsuttua ilmiötä ei ole toistaiseksi pystytty selittämään täydellä varmuudella. Teorioiden mukaan ne saattavat johtua esimerkiksi maakaasutaskuista poistuneiden kaasujen syttymisestä tai maassa olevista kivissä olevan sähkövarauksen purkautumisesta.

Independent-lehden mukaan jotkut asiantuntijat puolestaan uskovat valojen aiheutuvan järistyksen vahingoittamista generaattoreista tai sähkökaapeleista. Teorian mukaan sähköjärjestelmissä tapahtuvat räjähdykset heijastuisivat yötaivaalla olevista pilvistä.