Belgialaiskylässä ei pelätty myrkkymunaskandaalia – munakas tehtiin 10 000 kananmunasta

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroopassa levinnyt myrkkymunaskandaali ei ole säikäyttänyt Belgian Malmedyn asukkaita 22-vuotisen perinteen jatkamisesta. Kylässä valmistui jälleen tänäkin vuonna valtavan kokoinen ja kymmeniä ihmisiä ruokkinut omeletti.

Malmedyn vuosittaiseen jättiläismunakkaaseen käytetään jopa 10.000 kananmunaa. Omeletti paistetaan kylän keskustaan tuodulla jättiläismäisellä pannulla pekonin ja vihersipulin kera.

Samaan aikaan useissa Euroopan maissa on vedetty kaupoista pois miljoonia hyönteismyrkky fiproniilin saastuttamia kananmunia. Sen myötä siipikarjan tuottajat ovat olleet tutkinnan alla Ranskan, Hollannin ja Saksan lisäksi myös Belgiassa.

Omelettitapahtumaa järjestämässä oleva Benedicte Mathy ei kuitenkaan ole Telegraph-lehden mukaan huolissaan. Hän on kertonut järjestäjien vahvistaneen, ettei Malmedyn omeletissa käytetyissä munissa ollut fiproniilia.