Maustekurkumaa tulisi syödä joka päivä – ravintoneuvoja paljasti syyn

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maustekurkuman terveellisyydestä ja sen laihduttavasta vaikutuksesta on tehty tutkimuksia, joiden perusteella laihduttajia onkin kehotettu lisäämään maustekurkumaa ruokavalioonsa. Nyt ravintoneuvoja kertoi myös muita syitä nauttia maustekurkumaa päivittäin.

Ravintoneuvoja Jane Clarke kertoi Daily Mail -sivuston haastattelussa, että ihmisten tulisi lisätä maustekurkumaa ruokavalioonsa ja tehdä sen nauttimisesta osa päivittäistä rutiinia. Maustekurkumaa olisi Clarken mielestä hyvä saada noin puolikas teelusikallinen joka päivä, koska se poistaa tulehdustiloja kehosta.

Maustekurkuma estää uusia tulehduksia syntymästä ja taistelee jo kehossa olevia tulehduksia vastaan. Kurkumasta on apua nivelkipuihin, tulehduksiin ja Clarke suosittelee sitä jopa syövästä toipuville. Kurkuman voi sekoittaa esimerkiksi pieneen määrään kookosmaitoa mustapippurin kera. Kookosmaidon rasvahapot ja mustapippuri auttavat kurkumaa imeytymään kehoon 2.000 kertaa tehokkaammin kuin ilman niitä nautittuna.