Mangustit hyökkäsivät gepardin kimppuun – kissapeto luuli niiden rapsuttavan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Afrikan Bloemfonteinissa elävä gepardi Kinji on on petoeläimeksi epätyypillistä sorttia. Se yrittää kaveerata Cheetah Experience -suojelualueella elävien muiden eläinlajien edustajien kanssa, halusivatpa ne sitä tai eivät.

Youtube-käyttäjä Dolph C. Volkerin tuoreella videolla Kinji viettää aikaa nelisormimangustien aitauksen vieressä. Kissaeläin kehrää kovaäänisesti, sillä se luulee aitauksessa elävien mangustien rapsuttavan sitä. Tosiasiassa niillä on aivan muu mielessään.

Nelisormimangustit ovat erittäin tarkkoja reviiiristään, eivätkä ne halua petoeläimiä läheisyyteensä. Ne siis yrittävät rapsuttamisen sijaan hyökätä ystävällisen gepardin kimppuun.

Tyytyväinen Kinji ei kuitenkaan tiedosta tätä. Myös Volker on asiasta mielissään, sillä gepardeille epätyypillisesti Kinji kuullaan kehräämässä vain erittäin harvoin.