Poliisi varoittaa huijareista: ”Vaikka soittaja olisi kuinka vakuuttava hyvänsä…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime aikoina tehty poikkeuksellisen paljon huijauksia, joissa rikolliset ovat soittaneet uhreille ja esittäytyneet poliiseiksi. Tämän jälkeen valepoliisit ovat pyytäneet saada uhreilta esimerkiksi pankkikorttien salaisia tietoja. Tuoreimmat tapaukset on tehty Lapissa.

Tänään poliisi on varoittanut puhelimitse ihmisiä lähestyvistä valepoliiseista, sillä alueella on tehty parissa tunnissa ainakin neljä tällaista puhelua. Niissä kaikissa huijari on esiintynyt poliisina.

– Lapin poliisi haluaa edelleen muistuttaa, että vaikka soittaja olisi kuinka vakuuttava hyvänsä, poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia puhelimitse. Puhelimitse tunnuksia eivät myöskään koskaan kysy muutkaan viranomaiset tai pankit, Lapin poliisi tiedottaa.