Tutkimus paljasti: Ateistit anteliaampia kuin uskovaiset

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan ateistit käyttäytyvät puolueettomasti ja kohtelevat muita ihmisiä tasavertaisesti heidän vakaumuksestaan huolimatta. Sen sijaan kristityt suosivat enemmän uskonveljiään, ja ovat anteliaampia muita uskovaisia kohtaan.

Journal of Experimental Social Psychology on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan ateistit ovat anteliaampia kristittyjä kohtaan kuin kristityt ateisteja kohtaan. Ohion yliopistossa opiskelevan psykologianopiskelija ja tutkimusjohtaja Colleen Cowgillin mukaan uskovaiset pitävät ateisteja moraalittomina ja epäluotettavina. Testissä mitattiin ihmisten anteliaisuutta rahasummia lahjoittamalla, PsyPost uutisoi.

Kun testiin osallistujille kerrottiin ihmisten uskonnollisesta vakaumuksesta, lahjoittivat kristityt rahaa lähinnä muille uskovaisille. Sen sijaan ateistit lahjoittivat rahaa tasapuolisesti kaikille heidän jumaluskostaan riippumatta. Tutkijoiden mukaan uskontoihin liittyvät stereotypiat voivat vaikuttaa liikaa ihmisten moraalikäsityksiin ja politikointiin.