Kiihdytysrekkaan kiinnitettiin suihkumoottori – asfaltti tuhoutui täysin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiihdytysautoissa on joskus nähty tavallisten moottorien lisäksi myös hieman voimakkaampia voimanlähteitä, eikä niiden joukossa lentokoneista tutut suihkumoottorit ole kovin harvinaisia. Shockwave Jet Truck -kiihdytysrekkaan on kiinnitetty suihkumoottorit, jotka tekevät pahaa jälkeä asfaltille.

Alunperin jo pari vuotta sitten julkaistulla, mutta parhaillaan somessa kovaa vauhtia leviävällä videolla nähdään miten Yhdysvaltojen Ohiossa sijaitsevan Summit Motorsports Park -kiihdytysradan henkilökunta yrittää estää ongelmia suihkuttamalla vettä kiihdytysrekan takana olevalle asfaltille. Se osoittautui kuitenkin nopeasti täysin riittämättömäksi varotoimeksi.

Shockwave Jet Truckin lämmiteltyä hetken täydellä teholla alkoi asfaltti sen takana ensin sulaa ja sitten repeillä irti suurina palasiva, jotka lentelivät ilmassa suihkumoottorin ilmavirran voimasta. Videolla nähtävä kiihdytys oli toki poikkeuksellisen näyttävä, mutta myös sen jälkipyykkiä jouduttiin pesemään poikkeuksellisen pitkään ja työläästi.