Tältä kauneus tuntuu ilman näköaistia – sokeat kertovat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voi vain kuvitella miltä tietyt asiat tuntuvat tai näyttävät ilman näköaistia. WatchCut Video -kanava pyysi nyt uudella videollaan sokeita ihmisiä kertomaan miten he kokevat kauneuden ja mitä ihmisten ulkonäkö heille tarkoittaa.

Sokeat ihmiset kertoivat, että yleisin harhaluulo heidän suhteensa on se, että kumppanin ulkonäöllä ei ole enää mitään väliä, koska sokeat eivät näe heitä kuitenkaan. Ilman näkökykyäkin ihmiset kertovat aistivansa toisen ihmisen komeuden tai kauneuden heidän vartalostaan, puheistaan ja siitä miten muut ihmiset näkevät heidät.

Haastatteluun osallistuneet sokeat ihmiset kertoivat, että he haluavat edelleen tulla nähdyiksi hyvännäköisten kumppaneiden kanssa. Ulkonäön suhteen he luottavat paljon ystäviensä sanaan. He myös paljastivat, että Hollywood-elokuvat ovat keksineet kasvojen koskettelemisen. Haastateltujen mukaan he eivät pysty päättelemään toisen ihmisen ulkonäköä koskettelemalla heidän kasvojaan, ja he eivät haluaisi, että heidänkään kasvojaan kosketeltaisiin käsin.

Toisesta ihmisestä viehättävän tekevät sokeille ihmisille myös tuoksu, puheääni ja se miltä heidän vartalonsa tuntuu. He myös päättelevät pienistä kommenteista millainen henkilön ulkonäkö voi olla. Esimerkiksi joku aktiivinen harrastus tai tietynlaiset näyttäytymispaikat voivat antaa vihjeitä siitä onko mies tai nainen hyvännäköinen.