Uusi iOS11-ominaisuus ihmetyttää – nyt voi tallentaa Snapchat-videoita

Digi · Tim Isokivi

Apple julkaisi tällä viikolla tuoreen iOS 11 -käyttöjärjestelmäversion iPhone, iPad ja iPod Touch -laitteille. Uudistusten joukossa on merkittävä mutta myös huolestusta herättänyt uusi ominaisuus.

Näyttötallennus, eli Screen record on ohjauskeskuksesta löytyvä uusi ominaisuus. Sen avulla käyttäjä voi tallentaa videoiksi näytön sisältöä ja sen tapahtumia. Nauhoituksen ollessa käynnissä yläreunaan ilmesyy punainen palkki.

Helppo näyttötallennus on monille odotettu ominaisuus, mutta se on herättänyt myös kritiikkiä. Sen ansiosta esimerkiksi Snapchat ja Instagram Live -videoita voi tallentaa niiden jakajan tietämättä asiasta.

The Telegraph -lehden mukaan Snapchat on kuitenkin korjaannut ongelman. Sovelluksen uusin päivitys ilmoittaa, mikäli Snapchat-käyttäjälle, mikäli näyttötallennus on päällä heidän videoita tai kuviaan katsellessa.