Sininen valo auttaa nukahtamaan nopeammin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Markkinoille on tullut unen saamista helpottava Dodow-lamppu, jonka omistajien kerrotaan nukahtavan jopa 2,5 kertaa nopeammin laitteen avulla. Lamppu heijastaa sängyn yläpuolelle sykähtelevää sinistä valoa. Kun sängyssä makaava ihminen hengittää valon tahdissa, nukahtaa hän nopeampaa.

Dodow-lamppua käyttää jo 50.000 uniongelmista kärsivää ihmistä. Sinisen valon avulla voi poistaa päässä jyllääviä ajatuksia, lievittää stressiä ja ahdistusta sekä saavuttaa pidemmän ja yhtäjaksoisen unen. Dodow’n on kerrottu korvaavan unilääkkeet tehokkuudellaan. Laite maksaa noin 50 euroa.

Useissa nukkumiseen liittyvissä tutkimuksissa on kerrottu, että jatkuvassa univajeessa elävät ihmiset ovat todennäköisemmin ylipainoisia. Alle viisi tuntia yössä nukkuvat henkilöt sairastuvat myös muita herkemmin flunssaan, kärsivät vatsavaivoista ja muistiongelmista. Unettomuus vaikuttaa myös mielialaan, koska aivot eivät saa levätä tarpeeksi. Univajeessa elävät ihmiset ovat ärtyneempiä ja heidän mielialansa vaihtelee.