Tuoksut auttavat stressiin – nämä toimivat monissa eri tilanteissa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aromaterapia on täynnä tuoksuja, joiden avulla ihminen voi rentoutua tai saada muita mielyttäviä tuntemuksia. Vaikka aromaterapian käytöstä sairauksien hoidossa ei ole olemassa kattavia tutkimuksia, suosii moni ihminen eteeristen kasviöljyjen ja -uutteiden käyttöä hyvinvoinnissaan.

Parfymisti Ben Janousek kertoi Daily Mail -sivustolle millaisilla tuoksuilla on ihmisten aivoille rauhoittava vaikutus erilaisissa stressaavissa tilanteissa.

1. Merituuli

Moni yhdistää merituulen tuoksun lomaan ja rentoutumiseen. Tämän vuoksi tuoksu rauhoittaa yliaktiivista mieltä ja poistaa huolia.

2. Laventeli

Laventeli rauhoittaa hermoja, poistaa stressiä ja auttaa nukahtamaan. Öljynä käytettynä se voi myös rentouttaa lihaksia ja poistaa päänsärkyä.

3. Sitruuna

Sitruunan tuoksu auttaa etenkin työstressiin. Sitruunan ja muiden sitrushedelmien tuoksut parantavat keskittymistä ja rauhoittavat mieltä.

4. Ruoho

Moni rakastaa vastaleikatun nurmen tuoksua, koska se muistuttaa heitä iloisista kesäpäivistä. Tämän vuoksi tuore ja raikas ruohon tuoksu vaikuttaa positiivisesti ihmisten mielialaan.

5. Rosmariini

Rosmariini parantaa muistia ja vähentää sekä mielen että kehon tuntemaa väsymystä rosmariinin tuoksun stimuloivan vaikutuksen vuoksi. Rosmariini sopii erityisen hyvin kiireisille kauppareissuille, joissa sen voi napata ostoskoriin heti ensimmäisenä.