Asiantuntija: ”Rakkaus ei ole aina onnellista”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Rakkaus on maailmankaikkeuden, todellisuuden ja toispuoleisen suurin voima. Kahden ihmisen välinen rakkaus ei kuitenkaan ole ikuisessa ja eteerisessä fantasiamaailmassa leijumista. Älä vakiinnu, ellet ymmärrä rakkauden realiteetteja.

Ei ole olemassa rakkauden kyllästämää fantasiamaailmaa, jossa pariskunta on aina onnellinen. Kahden ihmisen välinen liitto on muutakin kuin suurta voittokulkua kultareunuksilla koristellun pilven päällä. Rakkaus satuttaa, rakkaus tekee meistä typeriä ja tuottaa tuskaa.

Naistenlehtiin kirjoittava toimittaja Mélanie Berliet on seksuaalisuuden ja parisuhteiden asiantuntija. Hän muistuttaa Huffington Postin kolumnissa, että jokaisessa parisuhteessa tulee eteen vaikeita aikoja.

Rakkaus ei ole aina hauskaa ja onnellista, vaikka kumppanukset olisivat täydellisiä toisilleen. Tämän ymmärtäminen tekee liitosta vahvan. Tärkeintä on sisäistää se tosiasia, että kahden ihmisen välinen liitto on kuin alati muotoaan vaihtava meri. Välillä seilataan myötätuulessa ja toisinaan väistellään karikoita ruori mutkalla.

Joskus rakkauden laiva kulkee purjeet pulleina eteenpäin kuin mahtipontisen aallon harjalla lentäen. Toisinaan se junnaa paikoillaan tai joutuu ristiaallokkoon. Laiva voi myös upota, mutta aidointa rakkautta on se, että pariskunta uppoaa laivan mukana yhdessä – ja nousee myös yhdessä takaisin pinnalle.

Rakkaus on valinta. Valinta pysyä yhdessä vaikeuksista huolimatta. Aidossa rakkaudessa ei luovuteta, vaan pyydetään anteeksi, korjataan ja vahvistutaan. Ei ole olemassa liittoa, jossa ei olisi ongelmia. Puolet avioliitoista päättyy eroon.

Toisin sanoen ainoastaan puolet ihmisistä ymmärtää, että parhain kumppani on se, jonka kanssa muututaan yhdessä viisaammiksi, vahvemmiksi ja voimakkaammiksi. Pysy sinkkuna, kunnes löydät ihmisen, joka ei halua elää kuvitteellisessa rakkaudessa. Onnellisin liitto ei ole se, jossa on vähiten ongelmia. Onnellisin liitto on se, jossa selvitään ongelmista yhdessä.