Hämeenlinnan poliisi takaa-ajoon elokuvatyyliin – liftasi perheen kyytiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa poliisin takaa-ajot ovat melko harvinaisia, ja vielä harvinaisempia ovat tapaukset, jossa poliisimies joutuu lähtemään partioautolla takaa-ajoon ilman työpariaan. Nyt niin on kuitenkin käynyt Hämeenlinnassa, jossa tilanne tuli niin sanotusti päälle hyvin nopeasti.

Hämeen poliisilaitos kertoi sosiaalisessa mediassa erikoisesta tapauksesta, jossa myös poliisiauto kärsi vaurioita takaa-ajetun ajettua sitä päin. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin ja useista rikoksista epäilty karkuri jäi lopulta poliisin haaviin.

– Tehtävän alkuhetkillä oli turvauduttava hieman epätavallisempiin konsteihin. Tilanne tuli eteen niin nopeana ja liikkuvana, että Renkomäen ABC:n pihalla partiokaveriaan odottanut poliisimies joutui karauttamaan tehtävälle ilman pariaan. Niinpä huoltoasemalle jäänyt poliisimies pysäytti pihalta henkilöautolla liikkuneen perheen ja ”liftasi” heidän kyydissään partiokaverin perään, Hämeen poliisilaitos kertoo elokuvatyylisestä takaa-ajosta.

Partiokaveria auttanutta perhettä odottaa vielä viranomaisten kiitos avusta.

– Perheelle taisi tulla hieman ylimääräistä jännitystä perjantai-iltaan, mutta kyyti kuljetti kuitenkin konstaapelin nopeammin partiokaverin luokse kuin omat jalat. Perheen auto oli konstaapelin muistin mukaan musta mersu, mutta varmasti tunnistavat tarinasta itsensä. Poliisi kiittää perhettä avusta ja joustavuudesta! Jos tavoitamme perheen, he voivat olla yhteydessä poliisilaitoksen viestintään pientä muistamista varten.