Järkyttävät suomalaiskuvat leviävät maailmalla: ”Suomi jatkaa barbaarista toimintaa”

Lux Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa on käyty viime vuosina kovasti julkista keskustelua turkistarhauksesta, ja viimeksi elokuussa julkisuuteen levisivät järkyttävät valokuvat jättikokoisiksi jalostetuista naaleista. Nyt nämä kuvat levittävät suomikuvaa maailmalle kansainvälisen kuvatoimiston välityksellä.

Splash, Oikeutta eläimille
Splash, Oikeutta eläimille

Oikeutta eläimille -yhdistys julkaisi turkistarhoilta salaa otettuja kuvia ja videoita, joissa nähdyillä eläimillä oli sairaalloisen suuret turkit paksuilla laskoksilla. Kuvissa turkiskasoja hädin tuskin tunnistaa eläimiksi, ja se on nyt huomattu myös muualla. Satojen medioiden ympäri maailmaa käyttämä Splash-kuvatoimisto levitti kuvat viime yönä Suomen aikaa palvelussaan.

– Suomalaisen eläinsuojelujärjestön karmaisevissa kuvissa nähdään viisinkertaiseksi kasvaneita naaleja pienissä häkeissä. Ylipainoiset eläimet istuvat elottomina häkeissään, koska ovat liian lihavia kävelemään ja pelkäävät jalkojensa murtuvan, kuvatoimisto Splash kertoo.

– Eläinsuojelujärjestön mukaan Saga Furs myy turkit muotimerkeille, kuten Louis Vuitton ja Michael Kors. Turkistarhaus on kielletty monissa Euroopan maissa, mutta Suomi jatkaa yhä tätä barbaarista toimintaa, kuvatoimisto jatkaa.

Splash, Oikeutta eläimille