Historiallinen päätös kuninkaalta: Saudi-Arabia antaa naisten ajaa autoa

Autot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saudi-Arabian kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud on antanut naisille oikeuden ajaa autoa. Autolla ajaminen on ollut tähän saakka kiellettyä naisten keskuudessa sakon tai vankeusrangaistuksen uhalla. Saudi-Arabia on ollut ainoa maa, jossa ajoneuvoilla ajaminen on kielletty naisilta.

Kuninkaan päätös on historiallinen askel kohti saudinaisten yhdenvertaisia oikeuksia. Tähän saakka perheet ovat joutuneet palkkaamaan naisille oman kuljettajan. Konservatiiviset saudit ovat kritisoineet kuninkaan päätöstä, sillä heidän mukaansa islamilanen laki on Jumalan antama ja siksi muuttumaton.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat kampanjoineet naisten ajoluvan puolesta vuosien ajan. Naisten ajokieltoa on perusteltu taannoin muun muassa sillä, että se altistaa naiset raiskauksille. Kiellon kumoamisen jälkeen naiset eivät tarvitse miehensä suostumusta autokoulua varten, ja ovat vapaita kulkemaan ajoneuvoillaan rajattomasti, BBC uutisoi.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.