Kurt Cobain -graffiti hämmentää – kuvassa joku aivan muu!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa levinneessä kuvassa esitellään Itävallan Linziin ilmestynyttä Kurt Cobain -graffitia, jossa tarkkasilmäiset saattavat huomata erikoisia piirteitä. Kuva ei nimittäin lainjaan esitä Nirvana-yhtyeen laulajakitaristia.

Cobainin sijaan graffititaiteilija Lushsuxin teoksessa poseeraa koomikko David Spade. Myöskin tähden nimissä kirjoitettu lainaus, ”It’s better to burn out than fade away” on tosiasiassa peräisin Neil Youngilta.

Kyse on oikean sekaannuksen sijaan mitä todennäköisimmin ironisesta nettihuumorista. Graffiti viittaa meemiin, jossa tunnettuja lainauksia liitetään tietoisesti vääriin julkisuuden henkilöihin ja hahmoihin.

Graffiti päätyi lopulta myös David Spaden tietoon. Hämmentynyt Juntti-Joe ja Ammu vaan! -tähti kertoi ihmisten jakaneen seinämaalauksen kuvaa hänelle, ja twiittasi sen esikuvana toimineen alkuperäisen kuvan.

– Tämä kuva oli seinämaalauksessa. Kuka tietää minkä vuoksi. Noh, syytän sitä hullua internetiä, Spade totesi.