Lentoyhtiö konkurssiin – yli 100 000 matkustajaa yhä kohteissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniasta operoiva halpalentoyhtiö Monarch Airlines on ajautunut konkurssiin. Lentoyhtiö ilmoitti Twitterissä, ettei sen matkustajien tule mennä lainkaan lentokentille, sillä lentotoiminta on lopetettu samoin kuin yrityksen sosiaalisen median tilit. Britannian liikennevirasto on vahvistanut tiedot.

Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi, että lähes miljoona matkustajaa ovat nyt jääneet ilman lentojaan. Noin 860.000 ihmistä menetti lentovarauksensa, mutta vielä tukalampi tilanne on peräti 110.000 matkustajalla, jotka ovat parhaillaan kohteissa ympäri maailmaa. Viranomaiset ovat päättäneet ottaa käyttöön 30 lentokonetta, jotta yhtiön asiakkaat saadaan takaisin kotimaahan.

Monarch Airlines teki viime vuonna noin 350 miljoonan euron tappiot. Yhtiölle työskentelee 2.100 ihmistä. Lentoyhtiön talousongelmista on syytetty muun muassa Tunisian ja Egyptin terrori-iskuja ja niiden vaikutusta matkailuun, mutta myös alati koventuvaa kilpailua matkustajista. Tänään jopa Britannian pääministeri Theresa Mayn tiedottaja on pahoitellut matkustajille koituvia haittoja.