Terrori-isku Las Vegasissa? Satoja laukauksia ammuttu – poliisi: ”Suspect is down”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme hetki sitten kuinka Yhdysvaltojen Las Vegasissa tapahtui noin tunti sitten ammuskelu Mandalay Bay -kasinohotellin alueella, jossa oli käynnissä Route 91 Harvest -musiikkifestivaali. Countrytähti Jason Aldeanin konsertin aikana musiikin yli alkoi kuulua konetuliaseiden ääntä. Ammuskelu jatkui useiden minuuttien ajan.

Tuhannet ihmiset pakenivat paikalta ja hakivat suojaa muun muassa hotellien ja ravintoloiden sisältä. Paikalle saapui nopeasti SWAT-joukot ja paikallinen poliisi, jotka alkoivat etsiä tekijää. Hetki sitten Las Vegasin poliisi kertoi ainakin yhden epäillyn olevan poissa pelistä julkaisemalla Twitterissään viestin ”One suspect is down.” Epävirallisten tietojen mukaan ammuskelija on ammuttu hotellin 32. kerroksessa. Poliisi on ilmoittanut, että ampujan epäillään toimineen yksin.

Poliisi pyytää ihmisiä olemaan lähettämättä suoria nettilähetyksiä, koska ne voivat vaarantaa viranomaisten turvallisuuden. Vielä ei ole tietoa onko tapaus luokiteltu terrori-iskuksi, ja viranomaisten vahvistusta ammuskelun statuksesta odotetaan kello 10.45 Suomen aikaa alkavassa tiedotustilaisuudessa.

PÄIVITYS: Poliisi kertoi ampujan olleen 64-vuotias paikallinen valkoihoinen mies. Hänen motiivistaan ei ole vielä tietoa.

Sairaalalähteistä kerrottiin aiemmin, että kaksi ihmistä oli kuollut ja 24 haavoittunut. ABC Newsin mukaan kuitenkin ainakin 20 ihmistä on kuollut ja yli sata haavoittunut.

Poliisi kehottaa ihmisiä välttämään Las Vegasin pääkatua ja Mandalay Bayn lähialueita. Viranomaiset ovat sulkeneet Las Vegas Boulevardin noin puolentoista kilometrin matkalta. Paikalla Las Vegasissa ovat Instagram-päivitysten mukaan myös Jussi Heikelä ja Jenni Alexandrova, jotka ovat hakeutuneet turvaan hotellin alakertaan.