Sergio Canavero seuraava hanke: Aikoo herättää ihmisen kuolleista!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olemme uutisoineet italialaisen neurologian tohtori Sergio Canaveron mahtipontisesta hankkeesta, jossa suoritetaan maailman ensimmäinen päänsiirtoleikkaus. Nyt mies paljastaa seuraavan projektinsa, jonka avulla herätetään kuollut takaisin elävien kirjoihin.

Sergio Canavero haluaa tietää, mitä ihmiselle tapahtuu kuoleman jälkeen. Hänen mukaansa ainoa keino saada tietoa tuonpuoleisesta on se, että ihmisen aivot syväjäädytetään ja herätetään myöhemmin takaisin toimintakuntoon. Italialaisen professorin hanke kuulostaa kuin sci-fi -elokuvan juonelta.

Mies aikoo jäädyttää potilaansa aivot -196 celsiusasteeseen nestemäisen typen avulla. Sen jälkeen hän sijoittaa aivot uuteen vartaloon, joka on luovutettu tieteen käytettäväksi. Canaveron mukaan toimenpiteen avulla on mahdollista saada tietoa, mitä kuoleman jälkeen oikeasti tapahtuu. Onko aivojen omistaja käynyt taivaassa tai tuonpuoleisessa tai onko kysymyksessä pelkästään niin sanottu valojen sammuttaminen.

Kuolleen henkiin herättäminen tulee tapahtumaan Canaveron mukaan seuraavan kolmen vuoden kuluessa. Neurotieteen professori Clive Coen on kertonut Telegraph-lehdelle, että ihmisen aivot tuhoutuvat syväjäädytyksen ja sulattamisen aikana käyttökelvottomaan kuntoon.