Parisuhdeterapeutit: 7 merkkiä suhteen tulevasta päättymisestä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Rakkauselämän kuollessa pariskunnan on helpompi erota kuin yrittää pelastaa suhdetta. Toki apua voi löytää asiantuntijoiden avustuksella, mutta mikäli suhde on jo vuosia ryvennyt pohjamudissa, lienee kaikkien kannalta parasta pakata laukut ja lähteä etsimään onnea muualta.

Pariskuntien tulee näyttää ja osoittaa tunteitaan. Mikäli liitossa ei koskaan tapella tai kommunikoida kunnolla, on se selkeä merkki tunteettomasta ja mahdollisesti jopa seksittömästä parisuhteesta. Seksi onkin asiantuntijoiden mukaan yksi onnistuneen suhteen takeista. Jos seksiin liittyvät halut tai niiden toteuttaminen eivät kohtaa millään tasolla, on parisuhde yleensä tuomittu päättymään.

Huono seksielämä on aina vaaranmerkki suhteessa. On hankalaa olla onnellinen, jos kumppanin kanssa ei pysty osoittamaan tunteita myös makuuhuoneen puolella. Usein suhteen ulkopuoliset henkilöt näkevät kokonaiskuvan paremmin. Mikäli ystävät ja sukulaiset ovat varmoja suhteen turmiollisuudesta, kannattaa peli viheltää poikki ja jatkaa elämää sinkkuna, Men’s Healthille kerrotaan.

On olemassa pareja, jotka väkisin yrittävät muokata suhteestaan täydellistä – tai ainakin ulkopuolisten silmin siltä näyttävää. Tällaiset suhteet eivät kestä, koska niitä ei ole rakennettu joustamaan mihinkään suuntaan. Jos pariskunta tappelee mitättömistä asioista, on taustalla yleensä suurempia ongelmia. Viimeinen niitti yleensä onkin se, että suhde on silkkaa taistelemista ja henkistä pahoinvointia.