Huolestuttava tutkimustulos: Ihmiset luottavat nettiin enemmän kuin ihmisiin

Digi · Terhi Piiroinen

Ihmiset saattavat paljastaa netissä itsestään kaiken, kengänumeroita ja silmienväriä myöten. He täyttävät surutta tietojaan erilaisiin lomakkeisiin, mutta auta armias, jos joku kysyy heidän osoitettaan henkilökohtaisesti. Silloin suojellaan yksityisyyttä.

Echoworxin toteuttaman tutkimuksen mukaan ihmiset luottavat enemmän nettiin kuin tapailemaansa henkilöön. Kyselyyn osallistui 2.000 ihmistä. Eniten netissä annetaan henkilökohtaisia tietoja verkko-ostosten, työhakemusten ja virallisten asioiden hoitamisen yhteydessä. Amerikkalaisilta menee noin puoli minuuttia aikaa sivuston turvallisuuden määrittelemiseen.

Sen sijaan uudelle tuttavuudelle paljastetaan henkilökohtaisia tietoja vähitellen. Saman kyselyn mukaan ihmiset kertovat sukunimensä treffikumppanille vasta kolmannen tapaamisen yhteydessä. Kotiosoite paljastetaan vasta neljän tapaamisen jälkeen.

Toisin sanoen ihmiset ovat valmiita kertomaan henkilökohtaisia tietojaan herkemmin kasvottomalle nettisivustolle kuin deitilleen, New York Post uutisoi.