Nainen ratissa Saudi-Arabiassa – someraivo repesi valokuvasta

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin miten Saudi-Arabian kuningas teki historiallisen päätöksen päästää naiset ajamaan autoa. Päätös otettiin vastaan iloiten, mutta kaikki äärivanhoillisen maan asukkaat eivät ole kehityksen kannattajia. Twitter-kuva naisesta auton ratissa on nimittäin noussut kohu.

Dhahranilainen Faisal BaDughaish julkaisi Twitterissä valokuvan, jossa hän istui matkustajan paikalla ja hänen vaimonsa auton ratissa. Mies kertoi antavansa vaimolleen ajo-opetusta yksityisellä pysäköintipaikalla turvallisesti, jotta tämä osaisi ajaa, kun laki naisten ajo-oikeudesta tulee voimaan, BBC Arabic uutisoi.

Kuva aiheutti nopeasti somemyrskyn, ja tähän mennessä se on jaettu lähes 9.000 kertaa. Monet kommentoineet ovat väittäneet Mr BaDughaishin rikkoneen sääntöjä, koska hänen julkaisemassaan valokuvassa naisen kasvoja ei ole peitetty. Monet muut kiittelivät pariskuntaa rohkeudesta, joten tuloksena oli vilkas keskustelu. Osa keskustelijoista on kertonut kuninkaan päätöksen aiheuttaneen riitoja heidän perheissään, koska osa miehistä on kieltäytynyt opettamasta vaimojaan ajamaan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.