Perhe väittää kuvanneensa kummituksia Hohto-elokuvan hotellissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Stephen Kingin Hohto-kirjan inspiraationa toimineen Stanley Hotelin käytävillä väitetään kummittelevan myös tosielämässä. Nyt eräs pariskunta uskoo onnistuneensa ikuistamaan hotellin aaveita valokuvaan.

John Mausling ja hänen vaimonsa Jessica Martinez-Mausling osallistuivat taannoin niin kutsuttuun henkikierrokseen Yhdysvaltojen Coloradossa sijaitsevassa 108-vuotiaassa hotellissa. Palattuaan kotiinsa he huomasivat ottamassaan kuvassa jotain outoa.

Valokuvassa kaksi pientä tyttöä näyttää kävelevän alas portaita pitkin. Mauslingien mukaan paikalla olleessa seurueessa ei ollut kuitenkaan yhtäkään tyttölasta. He väittävät Huffpost-lehdelle, ettei kukaan mukaan paikalla olleista muista nähneensä pieniä tyttöjä kierroksen aikana.

Entinen FBI-agentti ja nykyinen Fact or Faked: Paranornal Files -sarjan juontaja Ben Hansen analysoi kuvaa, eikä löytänyt siitä ilmeisiä väärennöksen merkkejä. Kuvan ottaneiden Mauslingien mukaan he eivät välttämättä usko kummituksiin, mutta suhtautuvat asiaan avoimin mielin.

Stanley Hotelin on vuosikymmenien ajan väitetty olevan riivattu. Vierailtuaan hotellissa vuonna 1974, kirjailija Stephen King piti sitä täydellisenä miljöönä kummitustarinalle. Näin syntyi myöhemmin Stanley Kubrickin ohjaamaksi elokuvaksikin kääntynyt kauhuromaani Hohto.