Sirkustemppu pahasti pieleen – karhu hyökkäsi kouluttajan kimppuun

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Venäjällä karhujen kesyttäminen ei tunnu olevan kovinkaan harvinaista. Karhuja on nähty monesti omistajiensa ja kouluttajiensa kanssa jopa keskellä liikennettä moottoripyörän sivuvaunussa istuskelemassa. Tällä kerralla videolla nähdään kuitenkin tilanne, jossa karhu muistuttaa kouluttajaansa siitä, että se ei ole lemmikki.

Venäjällä Syktyvkarissa kuvatulla videolla nähdään miten mies esiintyy karhun kanssa sirkuslavalla. Yllättäin karhu kuitenkin hyökkää kouluttajansa kimppuun ja näyttää selvästi miehelle ja yleisölle, että esiintyminen ei ole sen lempipuuhaa. Toinen kouluttaja lyö karhua kepillä, minkä jälkeen se suostuu jatkamaan esitystä.

Eläintarhoja ja sirkuksia varten kesytetyt ja huonoimmissa tapauksissa myös kidutetut eläimet ovat tänä päivänä todella surullinen näky. Villipetoja ohjelmistossaan pitävät sirkukset voivat lopettaa toimintansa kuitenkin vasta silloin kun ihmiset äänestävät jaloillaan ja lopettavat toiminnan rahoittamisen.