Poliisi tiedottaa: Älä soita hätänumeroon Facebookin kaatuessa!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin kaltaisten yhteisöpalveluiden kaatuminen saattaa nykypäivänä tuntua miltei katastrofaaliselta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita kyseessä olevan niin suuri onnettomuus, että siitä tulisi ilmoittaa viranomaisille.

Washingtonin Bothellin hälytyskeskus sai taannoin niin paljon yhteydenottoja Facebookin kaaduttua, että he joutuivat antamaan asiasta tiedotteen Twitterissä. Siinä kansalaisia kehotettiin olemaan soittamatta hätänumeroon yhteisöpalveluiden ollessa poissa käytöstä.

– Siirrämme vaikka vuoria auttaaksemme hätää kärsiviä yhteisössämme. Emme kuitenkaan voi korjata Facebookia, joten älkää soittako hätänumeroon kertoaksenne sen olevan epäkunnossa, Bothellin poliisilaitos twiittasi.

UPI-uutistoimiston mukaan Facebook oli kärsinyt verkko-ongelmista. Hätänumeroon suositellaan soitettavan vain oikean hädän hetkellä, sillä turhat puhelut voivat viivästyttää todellisen avun tarpeessa olevia.