Taistelu lihavuutta vastaan: Jalkapallojoukkue saa pisteitä laihduttamalla

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ylipaino on kuin tikittävä aikapommi länsimaissa. Ylimääräisten kilojen ja epäterveellisten elämäntapojen takia aiheutuu vuosittain runsaasti kustannuksia yhteiskunnalle. Britanniassa taistellaan ylipainoa vastaan jalkapallon avulla.

Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on perustettu 25 jalkapallojoukkuetta, jotka on tarkoitettu ylipainoisille miehille. Urheilulajin avulla pyritään parantamaan pullukoiden pelaajien kuntoa ja elämäntapoja. Joukkueeseen pääsee vain yli 27,5 painoindeksillä varustettuja miehiä.

Jalkapallo on suosittua Brittein saarilla. Man v Fat -nimisiä joukkueita on perustettu ympäri maata, ja ne ovat saavuttaneet erinomaisen vastaanoton. Jalkapallo on tehokasta liikuntaa, jossa pääsee juoksemaan pitkin viheriöitä. Joukkueelle voi tienata lisäpisteitä laihduttamalla.