Seksi haittaa urheilusuorituksia? Näin urheilulääkäri vastaa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa keskustellaan parhaillaan ammattiurheilijoiden selibaateista. Esimerkiksi Dallas Cowboys -joukkueen riveissä amerikkalaista jalkapalloa pelaava Dak Prescott on kieltäytynyt seksistä upean tyttöystävänsä Yasmin Nicole Leen kanssa.

Terez Owens julkaisun mukaan Dak Prescott on liittynyt seksittömän parisuhteen kannattajiin urheilu-uransa vuoksi. Mies aikoo olla selibaatissa pudotuspeleistä karsiutumiseen saakka. Todellisuudessa seksin harrastamisella tai selibaatilla ei ole todettu olevan vaikutuksia urheilusuorituksiin.

Urheilijoiden terveyteen erikoistunut McGillin yliopiston asiantuntija Ian Shrier on kertonut taannoin, että seksi saattaa vaikuttaa kehoon rentouttavasti. Mikäli harrastaa seksiä yöllä, vaikuttaa se yöuniin ja siten seuraavan päivän urheilusuoritukseen. Asiasta ei ole kuitenkaan tieteellistä näyttöä.

Lisäksi puutteeseen liittyvä turhautuneisuus saattaa lisätä urheilijan aggressiivisuutta suorituksessa. Toisaalta seksi vaikuttaa mielihyvähormoneihin ja siten mielialaan. Seksi voi myös haitata keskittymistä. Seksin ja urheilun välisiä tutkimuksia ei ole kuitenkaan tehty tarpeeksi, jotta selibaatin hyödyt voitaisiin todistaa myös tieteellisesti.

I’m only really watching one player 🏈

A post shared by YASMINE NICOLE (@yasminenicoleee) on