Halloween-puku Anne Frankista kuohuttaa – vedettiin pois myynnistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Halloween-asuja myyvä verkkokauppa on herättänyt raivoa tunnettua holokaustin uhria esittävän puvun vuoksi. Verkossa nousseen kohun vuoksi tuote on sittemmin vedetty pois myynnistä. Anne Frank -asukokonaisuuteen kuului muun muassa sininen mekko, olkalaukku ja baskeri.

Halloweencostumes.com -sivuston mukaan asu tarjosi lapselle mahdollisuuden esittää toisen maailmansodan sankaria. Halloween-asu herätti nopeasti huomiota Twitterissä. Pukua pidettiin mauttomana, ja sen kuvailtiin trivialisoivan Anne Frankin muistoa. Kielteisen palautteen vuoksi tuote vedettiin pois myynnistä.

– Otamme asiakaspalautteen erittäin vakavissaan. Sen vuoksi olemme toistaiseksi poistaneet puvun myynnistä verkkosivultamme, Halloweencostumes.comin tiedottaja Ross Walker Smith kertoi Twitterissä.

Anne Frank oli juutalainen tyttö, joka pakeni perheineen natsi-Saksan juutalaisvainoja Amsterdamiin. Hän piti päiväkirjaa, jossa hän kuvaili elämää natsien miehittämässä Hollannissa. Anne Frank kuoli keskitysleirillä vuonna 1945.