NASAn astronautti paljasti – näin Fidget Spinnerit pyörivät avaruudessa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Fidget Spinner -stressileluista tuli tänä vuonna yllättävä hittituote niin lasten kuin varttuneempien keskuudessa. Sormihyrrillä ei leikitä pelkästään maan päällä, vaan nyt ne ovat vallanneet myös avaruuden.

NASAn astronautti Randy Bresnik esittelee tuoreella videollaan, kuinka Fidget Spinnerit käyttäytyvät painottomassa tilassa. Twitterissä levinneellä videolla hän laittaa muiden astronauttien kanssa hyrrät pyörimään Kansainvälisellä avaruusasemalla.

Spinner pyörii painottomassa tilassa huomattavasti pidempään kuin maan pinnalla. Tämä johtuu siitä, että painottomassa tilassa kitkaa on huomattavasti vähemmän. Pelkkien hyrrän siipien sijaan koko Fidget Spinner pyörii synkassa.

Bresnik toimii parhaillaan Kansainvälisen avaruusaseman komentajana. Fidget Spinnerillä leikkimisen ohella miehen aika kuluu erilaisia vaativia tehtäviä suorittaessa, kuten avaruusaseman osien vaihtamisessa uusiin.