Suklaasta tehtiin toimiva äänilevy – soittaa musiikkia!

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Analogiset äänilevyt valmistetaan perinteisesti polyvinyylikloridista, mutta markkinoilla on nähty myös muista materiaaleista tehtyjä levyjä. Niistä epätavallisimpiin lukeutuu suklaasta valmistettu äänilevy.

Lontoossa järjestettyjen suklaamessujen vieraat pääsivät ihmettelemään kirjaimellista suklaalevyä. Kyseessä ei ollut pelkästään levyn muotoon valettu suklaa. Siitä pystyi kuuntelemaan musiikkia tavallisen levysoittimen avulla.

Suklaalevyn äänenlaatu ei ehkä ole päätä huimaava, mutta kappaleen voi erottaa levyltä erikoisesta valmistusmateriaalista huolimatta. Idean takana on kroatialaine makeisleipomo Nadalina. Levyn valmistajan mukaan myös levyllä kuultava kappale on hänen oman yhtyeensä käsialaa.