Kotibileet lähtivät käsistä Helsingissä – kymmeniä kuokkavieraita!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta kantautuu ajoittain tietoja tapauksista, joissa kotibileet ovat riistäytyneet käsistä ikävin seurauksin. Samanlaisia tilanteita nähdään myös Suomessa viikoittain. Nyt Helsingin poliisi kertoo Käpylässä käsistä riistäytyneistä kotibileistä, joissa kuokkavieraat tekivät tuhojaan.

Poliisi sai tiistai-iltana ilmoituksen, jonka mukaan Käpylässä pidettyihin kotibileisiin oli tunkeutunut useita kymmeniä ulkopuolisia henkilöitä, joista osa oli pahoinpidellyt vuonna 2002 syntynyttä nuorta miestä ja anastanut asunnosta omaisuutta. Alunperin kotibileiden oli määrä olla alle kymmenen hengen rauhalliset syntymäpäiväjuhlat.

– Yllättäen paikalle alkoi saapua ulkopuolisia henkilöitä. Lopulta kutsumattomia vieraita oli asunnossa noin neljäkymmentä. Asianomistaja arvioi, että paikalle saapuneet henkilöt olivat kutsuneet kavereitaan sosiaalisen median välityksellä, rikoskomisario Mikko Halme kertoi.

Poliisin mukaan osa kuokkavieraista alkoi rikkoa paikkoja ja kaivella kaappeja etsien niistä varastettavaa omaisuutta. Asianomistaja käski henkilöitä poistumaan, mutta he eivät noudattaneet käskyä. Sen sijaan häntä heiteltiin tavaroilla, lyötiin ja potkittiin. Ulkopuoliset poistuivat vasta, kun tilanteesta ilmoitettiin hätäkeskukseen.

Nyt poliisi tutkii tapausta ryöstönä, kotirauhan rikkomisena, pahoinpitelynä ja näpistyksenä. Poliisin tiedossa on tässä vaiheessa seitsemän epäiltyä, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat alaikäisiä.