Milano peittyi saastepilveen – kuvat paljastavat ikävän näyn

Matkailu Ohhoh! Terveys · Stara.fi

Italiassa sijaitseva Milano nimettiin jo viime vuosikymmenellä Euroopan saastepääkaupungiksi, ja tilanne on sittemmin vain pahentunut. Tällä viikolla kaupungin ylle on kerääntynyt saastepilvi, joka saa turistikaupungin näyttämään lähes Mexico Cityltä. Näkyvyys on nimittäin erittäin heikko.

Muodin, designin ja jalkapallon kaupunki näyttää tuoreissa kuvissa siltä, ettei se juuri turisteja houkuttele. Varsinkaan jos turisteilla on jo ennestään jonkinlaisia hengitysteiden ongelmia. Saastetaso on nimittäin nyt korkeimmillaan aikoihin, sillä kaupungin ilmanlaatu on romahtanut.

Tutkimusten mukaan Milanon liikenteestä ja teollisuudesta peräisin olevat saasteet ovat nostaneet vuosien varrella jopa kaupungin lapsikuolleisuutta. Vuonna 2008 lanseeratun Ecopass-kokeilun oli määrä vähentää päästöjä, mutta kokeilulla ei ole ollut juurikaan vaikutusta. Jos olet lähdössä Milanoon lähiaikoina, muista käydä ostamassa hengityssuojaimia mukaan.

milano20102017a
milano20102017a