Kondomit voivat vanhentua jo ennen päiväystä – ota nämä huomioon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kondomipaketteihin on yleensä merkitty viimeinen käyttöpäivämäärä. Mikäli haluaa harrastaa turvaseksiä ja varmistaa ehkäisyn, kannattaa päivämäärää vilkaista ennen yhdyntää. Kondomien kestävyys saattaa heikentyä myös muista syistä.

Suurin osa markkinoilla olevista kondomeista on valmistettu lateksista tai polyuretaanista. Kondomien käyttöikä riippuu ostopäivästä ja siitä, kuinka ehkäisyvälineitä on säilytetty. Perusajatus on, että kondomi säilyy käyttökelpoisena viisi vuotta valmistamisen jälkeen.

Käyttöikä vaihtelee kondomissa olevien liukasteiden ja spermisidien mukaan. Kaikista tärkeintä on säilyttää kondomit valolta ja kuumuudelta suojattuina. Väärin säilytetyt ja vanhentuneet kondomit saattavat mennä helpommin rikki ja menettää ehkäisytehonsa, seksiasiantuntija Jessica O’Reilly kertoo Men’s Healthille.