Nyt katseet taivaalle! Meteoriparvi loistaa taivaalla tänä yönä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Syksyn pimeät ja selkeät yöt ovat parasta aikaa ihastella taivaan tapahtumia, ja ensi yönä siihen on poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet selkeillä alueilla. Orionidien meteoriparvi osuu nimittäin maapallon ilmakehään ja tarjoaa runsaasti tähdenlentoja.

Ilmakehään osuva materiaali on alunperin peräisin Halleyn komeestasta, ja nyt se osuu näyttävästi maapallon ilmakehän yläosiin tuottaen nopeita viirumaisia tähdenlentoja. Maahan saakka meteoriparvesta tuskin on selviytymässä materiaalia, koska palaset palavat ilmakehässä.

Tällä kertaa mitään erityistä ilmansuuntaa ei ole, mutta tarkkailupaikan tulisi olla mahdollisimman etäällä kaikenlaisista keinovaloista. Suomessa on nyt monin paikoin kirkas taivas, joten nyt kannatta pukea lämpimästi ja suunnata ulos katselemaan luonnon omaa taideteosta.