Karhut päätyivät uima-altaaseen – emo toi pennut vilvoittelemaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Karhun ja ihmisen kohtaamiseen liittyvät uutiset kantautuvat yleensä Alaskasta tai Venäjältä, jossa ollaan totuttu elämään näiden villieläinten kanssa. Nyt Kalifornian Monroviassa asuva pariskunta sai yllättyä löytäessään karhuemon kahden pentunsa kanssa heidän uima-altaastaan.

Pariskunta asuu vuoriston vieressä, minkä vuoksi he ovatkin tottuneet näkemään lähistöllä paljon villieläimiä. Uima-altaaseen pulahtaneet karhut olivat silti yllättävä näky kotipihalla. Nainen oli helpottunut siitä, että takapihan lasiovi oli ollut kiinni, koska muuten karhuemo olisi luultavasti tervehtinyt kotiin saapunutta pariskuntaa talon sisältä etsiessään ruokaa.

Toisinaan reviiriään puolustavat karhut hyökkäävät myös ihmisten kimppuun, minkä vuoksi pariskunta olikin järkevä pysytellessään sisätiloissa. Jonkin ajan kuluttua karhut olivat poistuneet pihalta kiltisti ja lähteneet tallustelemaan vuorien suuntaan.