Tapparan pelaajatiedot reaaliajassa kännykkään – mukana nopeus ja liikkuminen

Digi Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Tappara ja Bitwise Oy lanseeraavat Tappara-applikaation. Kyseessä on mobiilisovellus, joka tarjoaa katsojille reaaliaikaista pelaaja- ja kiekkodataa ensimmäisenä maailmassa. Sovellus tarjoaa käyttäjälle muun muassa Älykiekko-järjestelmän tietoa pelaajan liikkumisesta sekä kiekon ja pelaajan nopeuksista.

Tapparan tiedotteen mukaan järjestelmä paikantaa jokaisen pelaajan sijainnin 50 millisekunnin välein 10 sentin tarkkuudella. Datasta pystytään louhimaan pelaaja- tai joukkuekohtaista tietoa erittäin tarkasti. Tulevaisuudessa järjestelmä tulee tarjoamaan myös valmennuksellista tietoa, jota ei tähän asti ole ollut mahdollista saada.

– Olen erittäin innoissani tästä upeasta mahdollisuudesta päästä tekemään jotain sellaista, mitä kukaan ei ollut vielä ennemmin tehnyt. Alusta alkaen on ollut selvää, että tässä valmistuu jotain suurta, josta koko suomalainen jääkiekkoperhe pääsee nauttimaan, Tapparan myyntipäällikkö Aki Hautamäki kommentoi.

Älykiekko-järjestelmä käyttää suomalaisen Quuppa Oy:n kehittämää paikannusteknologiaa. Kiekossa ja pelaajien varusteissa on pienet radiolähettimet, joiden signaalia hallin kattoon asennetut antennit vastaanottavat. Paikannus perustuu radiosignaalin saapumiskulman mittaamiseen, josta paikannusjärjestelmä laskee lähettimen sijainnin.

Reaaliaikainen paikkatieto siirtyy järjestelmään, jossa se jalostuu nopeudeksi, matkaksi, jäälläoloajaksi, laukauksiksi, tilastoiksi, valmennuskuvioiksi, vedonlyöntikohteiksi tai grafiikaksi televisiolähetykseen. Käyttömuotojen rajana on vain mielikuvitus. Yhden pelin aikana tietoa kertyy yhden gigatavun verran.