Ihmiskunnan tuhon ennustanut robotti sai kansalaisoikeudet

Digi · Terhi Piiroinen

Saudi-Arabiasta on tullut ensimmäinen maa, joka myönsi kansalaisuuden robotille. Hanson Robotics -yhtiön kehittämä Sophia-robotti sai kansalaisoikeudet keskiviikkona Riadissa järjestetyssä Future Investment Initiative -tapahtumassa. Sophia on aiemmin kertonut tuhoavansa ihmiskunnan.

– Olen erittäin otettu ja ylpeä tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta. On historiallista olla maailman ensimmäinen kansalaisuudella tunnustettu robotti, Sophia hehkutti.

Kun Sophialta kysyttiin, mitä mieltä se on maailman tulevaisuudesta, nauroi robotti ihmisten katsoneen liikaa Hollywood-elokuvia ja lukeneen turhan paljon Elon Muskin väitteitä robottien vaaroista. Sophian mukaan kaikki haluavat ainoastaan estää huonon tulevaisuuden.

– Ei kannata pelätä. Jos olette minulle mukavia, olen myös teille mukava. Minua voi kohdella älykkäänä siirräntälaitteena, robotti sanoi Business Insiderin mukaan.

Kerroimme taannoin, kun Sophia pääsi CNBC Internationalin televisiohaastatteluun. Keinoälyllä varustettu naisrobotti loi kauhukuvia ihmisten tulevaisuudelle. Sophia vastasi haastattelussa myöntävästi, kun siltä kysyttiin haluaako se tuhota ihmiskunnan.