Söpöyden huippu! Lumileopardin pentu nauttii ulkoilusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Upealla mustavalkoisella turkilla varustettu lumileopardi on saanut tuntea ihmisen ahneuden historian aikana. Keski-Aasian vuoristossa asuva laji on metsästetty uhanalaiseksi. Nyt newyorkilaiseen eläintarhaan syntynyt pentu näyttää, kuinka suloisesta kissapedosta on oikein kyse.

Bronxin eläintarhaan syntynyt lumileopardipienokainen on päässyt ensimmäistä kertaa haistelemaan ulkoilmaa syntymänsä jälkeen. Pikkuinen pentu on vuonna 2006 eläintarhaan muuttaneen Leo-lumileopardin toinen poikanen. Leo pysyy rauhallisena, kun sen pörröinen poikanen innostuu leikkimään emonsa mahtavalla hännällä.

Lumileopardi on myös suomalaisen Korkeasaaren eläintarhan tunnuseläin. Korkeasaaressa on syntynyt vuoden 1960-luvulta lähtien yli sata lumileopardin pentua, mikä on enemmän kuin missään muualla maailman eläintarhoista. Korkeasaaressa asuu tällä hetkellä kaksi lumileopardia.