Taifuuni iski Japaniin – maailmanpyörän gondolit saivat kyytiä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lan-niminen taifuuni iski äskettäin Japaniin. Netissä leviää useita eri videoita trooppisen myrskyn aiheuttamista tuhoista. Yksi myrskyn armoille joutuneista rakennelmista oli Minami-Chita Beach Land -nimisen huvipuiston maailmanpyörä.

Twitteriin on julkaistu kaksi videota rantahuvipuiston maailmanpyörän koettelemuksista Lan-taifuunin aikana. Huvipuistolaitteen matkustajia kuljettavat gondolit pyörivät tuulessa kuin paperihyrrät. Onneksi puisto oli suljettu taifuunin ajaksi.

Huvipuiston työntekijät ovat kertoneet, että painavat gondolit on varustettu pyörivällä ominaisuudella, jotta korkea laite ei vahingoittuisi voimakkaiden tuulten aikana. RocketNews24-sivuston mukaan Lan-taifuuni vaikutti erityisesti japanilaisen joukkoliikenteen toimintaan, mutta sen tuulet laantuivat ennen kuin myrsky saavutti maan pääkaupungin Tokion.