Suomalainen sauna avattiin Lontooseen – avoinna 30.12. saakka

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Saunat ovat levinneet Suomesta vuosisatojen myötä ympäri maailmaa, mutta monin paikoin saunaksi kutsutaan kuitenkin pelkkää kuumaa huonetta. Jos kiuas löytyy, niin siihen ei saa heittää vettä, koska kyseessä on sähkölaite. Nyt Lontooseen on saatu viimein aito suomalainen sauna.

Queen Elizabeth Hallin katolle rakennettu Rooftop Sauna sijaitsee Thames-joen rannalla upeiden jokimaisemien äärellä ja se on avoinna kuukauden ajan 30. joukuuta saakka. 90-asteeseen lämmitettävässä saunassa mahtuu kerralla saunomaan 16 ihmistä. Jäähdyttelytauko suositellaan pidettäväksi 10 minuutin välein.

Saunamajuri Pasi Remsun mukaan brittiläiset saunat ovat huonoja kopioita aidosta saunasta. Ne ovat sata-asteisia kuivia koppeja, mutta suomalaisessa saunassa mukana on myös asianmukainen ilmanvaihto ja kosteus.

Lontoossa sijaitsevaa suomalaista saunaa ei suositella raskaana oleville naisille eikä alle 16-vuotiaille. Saunojia neuvotaan juomaan paljon vettä. Yksi saunasessio kestää jäähdyttelyineen 70 minuuttia, johon sisältyy vaatteiden vaihtaminen. Kyseessä on sekasauna, joten saunojilla tulee olla yllään uimapuku.