Jymy-yllätys! Kinder-munat sallitaan Yhdysvalloissa vuonna 2018

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin makeisiin lukeutuvat Kinder-munat ovat olleet kiellettyjä Yhdysvalloissa jo vuosikymmenten ajan, sillä ne todettiin 1930-luvulla vaarallisiksi lapsille. Yhdysvaltojen lakien mukaan makeisten sisällä ei saa olla muuta materiaalia kuin syötävää, koska siitä syntyy tukehtumisvaara.

Malin Åkerman mainostaa Kinder Joy -yllätysmunia

Tähän mennessä yhdysvaltalaiset lapset ovat joutuneet nauttimaan Kinder-munia pääasiassa ulkomailla, mutta nyt Yhdysvalloista on kantautunut tieto jymy-yllätyksestä. Kinder Joy -munien myynti sallitaan nimittäin maassa ensi vuonna noin 80 vuoden kiellon jälkeen.

Yhdysvalloissa nyt sallittu Kinder Joy ei ole samanlainen yllätysmuna kuin Suomessa, sillä Kinder Joy koostuu alunperinkin kahdesta eri pakkauksesta. Toisessa puoliskossa on lusikalla syötävää suklaata ja toisessa taas lelu. Näin lelun osat eivät vahingossa päädy suuhun.

Kinder Joy -yllätysmunat tulevat kauppoihin jo tammikuussa 2018. Viime vuosina Kinder-munia on myyty osassa kauppoja, koska ne ovat rikkoneet kieltoa ja ovat ottaneet myyntiin laittomasti maahan tuotuja yllätysmunia. Virallisesti Kinder-munia ei ole tuotu maahan lainkaan. Tammikuusta saakka Kinder-munia saa kuitenkin myydä maassa laillisesti.