Sisusta koti tyylillä – vältä näitä virheitä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Syksyllä vietetään enemmän aikaa sisätiloissa ja kiinnitetään huomiota kodin sisustukseen. Syyssiivouksen lisäksi kannattaa vaihtaa huoneiden tekstiilejä tai jopa huonekaluja. Nyt on listattu kahdeksan virhettä, joita on hyvä vältellä sisustaessa.

PureWow-sivusto kertoo, että yksi yleisin virhe on ripustaa taulut tai koristeet liian korkealle. Taulujen karmit tulee olla samassa linjassa siten, että teoksen keskikohta on katsojan silmien tasolla. Huonekaluja ei sen sijaan kannata panna aina seinää vasten, koska tällöin huoneen keskelle jää turhaa ja käyttämätöntä tilaa. Huonekaluista kannattaa tehdä omia ryhmittymiä.

Värien käyttö on sallittua myös skandinaavisessa sisustamisessa. Väripilkkuja saa helposti esimerkiksi tekstiilien tai koriste-esineiden avulla. Sisustustyynyjen käytössä kannattaa kuitenkin muistaa, että esimerkiksi sohvalle on mahduttava myös istumaan.

Liiallisten trendien käyttäminen sisustuksessa on vaarallista, sillä huone saattaa näyttää jo muutaman vuoden päästä aikansa eläneeltä. Esimerkiksi tapettivalinnoissa on hyvä suosia ajattomia vaihtoehtoja. Myös liiallinen värien tai huonekalujen mätsääminen tekee sisustuksesta tylsän. Eri aikakausien, värien ja kuvioiden yhdisteleminen voi parhaimmillaan luoda oikeanlaista mielenkiintoa kodin tunnelmaan.

Olohuoneen keskipisteenä pidetään usein televisiota. Jos kuitenkin sijoittaa katselukeskuksen kulmaan tai kaapin uumeniin, voi huoneesta saada enemmän irti käyttötarkoituksia. Tärkeintä sisustamisessa on kuitenkin kiinnittää huomiota oikeanlaiseen valaistukseen. Lamppujen avulla on helppo myös muuttaa tunnelmaa.