Tällaisia kommentteja vitiligot joutuvat kuulemaan päivittäin

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vitiligo on harmiton sairaus eikä se vaikuta henkilön jaksamiseen tai yleiseen terveyteen, mutta se muuttaa kuitenkin ihmisen ulkonäköä melko radikaalisti. Vitiligon myötä henkilön ihosta katoaa vähitellen pigmenttiä, minkä vuoksi näkyviin tulee valkoisia laikkuja ympäri kehoa.

Ihmiset tietävät vitiligosta nykyään jo melko paljon, mutta moni tuntuu silti edelleen yllättyvän mikäli kohtaa henkilön, jolla kyseinen pigmenttihäiriö on. Nyt videolla kuullaan millaisia kommentteja ihmiset saavat vitiligon vuoksi kuulla päivittäin.

Laikukkaan ihon vuoksi henkilöitä vieroksutaan ja osa alkaa jopa nimittelemään heitä. He saavat usein kuulla, että heidän ihonsa näyttää lehmän nahalta sen vuoksi, että siinä on laikkuja. Moni myös kysyy onko vitiligo tarttuvaa, mitä henkilölle on tapahtunut tai onko hän vahingossa pessyt itseään valkaisuaineella. Ihmiset toivoisivat, että vitiligosta tiedettäisiin jo laajemmin, että he eivät joutuisi päivittäin selittelemään ihmisille omaa ulkonäköään.